ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Το Πατραϊκο Γυμναστηριο υλοποιει ειδικα προγραμματα προσαρμοσμενα για ολες τις παιδικες ηλικιες σε πολεμικες τεχνες , σωματικη διαπλαση, fitness και terra core training.

Πρόγραμμα 3- 6 ετών

Είναι ειδικά σχεδιασμένο για προνήπια παιδιά ηλικίας 3- 6 ετών. Με αυτό το πρόγραμμα κάθε παιδί θα εκπαιδευτεί έτσι ώστε να στοχεύει στις δεξιότητες που μπορούν να αναπτυχθούν όπως μεγάλη διαμόρφωση συμπεριφοράς και χαρακτήρα. Αυτό το εξειδικευμένο πρόγραμμα είναι επαγγελματικά σχεδιασμένο έτσι, ώστε να μάθουν τα παιδιά σημαντικές ικανότητες (δεξιότητες) της ζωής. Υπάρχουν 8 συγκεκριμένες δεξιότητες που μαθαίνονται στο πρόγραμμα των μικρών: συγκέντρωση, μνήμη, ομαδικό πνεύμα, πειθαρχία, αυτοέλεγχος, fitness, ισορροπία και συνεργασία.

Πρόγραμμα 7-12 ετών

Στην ηλικία 7- 12 ετών τα παιδιά έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που διαφέρουν απο τα παιδιά μικρότερης ηλικίας. Στο πρόγραμμα για αυτές τις ηλικίες τα παιδιά θα μάθουν να αναπτύξουν τις ικανότητες τους. Θα εκπαιδευτούν με άλλα παιδιά της ίδιας ηλικίας και δεν θα αποσπάται η προσοχή τους απο παιδιά μικρότερης ή μεγαλύτερης ηλικίας. Αυτό σημαίνει ότι τα μαθήματα είναι λειτουργικά σχεδιασμένα μόνο γι’ αυτά. Είναι σε μια ηλικία όπου πρέπει να εκπαιδευτούν πολύ. Τα παιδιά της ηλικίας 7- 12 μπορούν να αναπτύξουν περισσότερο τη φυσική τους κατάσταση, τη διανόηση τους, τα συναισθήματα τους και την επικοινωνικότητά τους. Εάν αυτό είναι το πρώτο πρόγραμμα που συμμετέχει το παιδί τότε είναι το πρώτο βήμα να κατακτήσει πολλούς επαίνους και αν δεν είναι το πρώτο πρόγραμμα είναι πιο κοντά στην επιτυχία. Όσο πιο πολύ υποστηρίζουν οι γονείς τα παιδιά τους πιο πολύ θετική στάση θα έχουν στο πρόγραμμα αυτό.

Σύμφωνα μα πανεπιστημιακές έρευνες τα παιδιά τα οποία ασχολούνται με πολεμικές τέχνες αναπτύσουν υψηλότερη αίσθηση αυτοεκτίμησης, υψηλότερο επίπεδο εξυπνάδας, χαμηλότερο επίπεδο αγχους, αυξημένη αίσθηση υπευθυνότητας, μειωμένη θέληση να παίρνουν ανόητα ρίσκα.

Οι γονείς αναφέρουν ότι αυτά τα σημαντικά πλεονεκτήματα για τα παιδιά τους τα βοηθούν:

  1. Να βελτιώσουν την αυτοεκτίμησή τους. Το κλειδί είναι οι ζώνες. Όταν τα παιδιά κερδίζουν τις ζώνες τους δίνει μια μεγάλη αίσθηση επιτυχιών όπου πραγματικά βελτιώνει τον τρόπο που έχουν εκτιμήσει για τον εαυτό τους.
  2. Να αναπτύξουν πνεύμα πειθαρχίας. Ένα απο τα πράγματα που οι γονείς εκτιμούν περισσότερο στο πρόγραμμα είναι η βελτίωση της αυτό- πειθαρχίας των παιδιών. Έχουν ένα υπέροχο προσωπικό με υπομονετικούς δασκάλους που αγαπούν να δουλεύουν με τα παιδιά, αλλά είναι ξεκάθαροι με τα όρια. Θέτουμε κανόνες συμπεριφοράς στην τάξη και προσδοκούμε την ίδια καλή συμπεριφορά στο σχολείο και στο σπίτι.
  3. Να ελέγξουν την επιθετικότητα τους. Πολλοί γιατροί πραγματικά συμφωνούν με αυτό το πρόγραμμα γιατί δίνουν μια θετική ενέργεια στα παιδιά.
  4. Να ενισχύσουν την αυτοεκτίμηση τους. Πιστεύουμε ότι ένα απο τα πιο σημαντικά πράγματα που θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά είναι η εμπιστοσύνη.
  5. Να διδαχθούν ουσιώδεις δεξιότητες αυτοάμυνας. Το Martial Arts μαθαίνει πρακτικές μεθόδους αυτοάμυνας στα παιδιά. Επίσης, οι κινήσεις που μαθαίνουμε στα παιδιά γίνονται μόνο στην τάξη έτσι ώστε το παιδί να μην πηγαίνει στο σπίτι και να εξασκεί τις κινήσεις στον αδερφό του ή φίλο του.